1. 8. 2022

Jedná se obyty, které se nacházejí v Nádražní ulici 640 v Třeboni. Lázně si tak pronajaly celkem 10 bytů. Byty mají velikost od 28,8 m2 až 52 m2. Z usnesení rady města plyne, že nájemné za těchto 10 bytů činí 69 400 Kč/měsíčně bez DPH + platba za služby spojené s užíváním bytů ve výši 26 900 Kč. Nájemné je každoročně valorizováno o inflaci. Byty lázním slouží k zajištění potřeb zaměstnanců a členů jejich domácnosti.

Smlouva je uzavřena od 7. 4. 2022 na dobu neurčitou. Lázně dle smlouvy mohou byty přenechat do podnájmu (tedy za úplatu) či dokonce přenechat k bezplatnému užívání svým zaměstnancům a členům jejich domácnosti. K bezúplatnému užívání bytů se pan starosta vyjádřil tak, že to si nedovede představit. Což byl docela nečekaný komentář, neboť smlouva, kterou i rada města s panem starostou projednávala a schválila, to umožňuje.

Na jednání zastupitelstva města 27. 6. 2022 jsem se ptal, kolik je z těchto 10 bytů využíváno. Bylo sděleno, že z 10 bytů je využíváno 8 bytů samotnými zaměstnanci formou nájmu. Dva byty jsou tedy k uvedenému datu prázdné, ale i za tyto dva byty lázně platí nájemné.

Lázněmi složená tzv. jistota na účet soukromého subjektu není lázním kreditním úrokem úročena.

Jiří Vopátek

zastupitel města za subjekt Společně pro Třeboň